vergeet de mooie dagen niet
als je moe bent,
als je overhoop ligt met jezelf,
als je geen raad meer weet in je kerker van ongeluk,
denk dan even terug aan mooie dagen,
dagen dat je lachte en danste, zong en sprong,
dagen dat iedereen vriendelijk was als een kind zonder zorgen.
vergeet die mooie dagen niet!
als de horizon donker blijft zonder teken van licht,
als je leven vol is van verdriet en zwart van bitterheid,
als schijnbaar alle hoop op nieuwe vreugde is verdwenen
zoek dan in je vergeten herinneringen naar mooie dagen
dagen dat alles goed was zonder wolken aan de hemel
dagen dat je je bij iemand mocht thuis voelen
dagen dat je enthousiast mocht lachen samen met een ander
die je nu heeft ontgoocheld of bedrogen.
vergeet die mooie dagen niet!
sla een brug over je troebele gedachten,
neem jezelf opnieuw in handen,
vul je hoofd met hoopvolle gedachten,
je hart met vergevingsgezindheid,
tederheid en warme liefde
en je mond met een lach.
...en alles wordt wel weer goed...
als jij dat wil.
want:"wie alle hoop laat varen, heeft al van tevoren verloren"