wanneer ik je dan vertel
dat geen moord voor mij begaan
geen gezwel in mij gebarsten
en geen graf
voor mij gedolven is is is is
dan resten je de woorden
die je wel verstaat, die je wel aandoen,
je wel stuwen tot een zeker begrip
de relativiteit van de ziel
is gelegen in haar spreken
verstand en verstaan
zijn liederen van creperenden
gebogen is de tred
door de laatste pas,
de laatste tunnel,
in het laatste licht
uiteindelijk is
wat ik nalaat
omdat jij vergeet