Hoog gelegen bergen vloeien over in elkaar
Kleurrijk geklede mensen lopen gekromd, hun leven is zwaar
Maar ze zouden hun land niet ruilen voor een ander land
Dit is hun grond van geesten, hiermee zijn ze verwant
Peru, je bent geplunderd door velen, maar je schoonheid blijft bestaan
Groene terrassen, kleine alpaca’s, vlinders, watervallen, nee het is geen waan
Jij bent zo mooi, dat ik nimmer van jou weg wou gaan.
Groen kloppend land vol armoede, maar jouw rijkdom blijft in mij bestaan
Hadden de mensen maar wat te eten, was de rijkdom maar eerlijk verdeeld
Werd jouw bloedend hart van onrecht maar eens door rechtvaardigheid geheeld
Land van condors, goud, panfluit, indianencultuur en verborgen kastenmaatschappij
Land van corruptie, land van Inca’, zon, steen en trap, land van protest en slavernij
Peru, was jouw schaduwkant maar eens voorbij, dan was jouw land het paradijs voor mij
Peru, was jouw schaduwkant maar eens voorbij, dan was jouw land het paradijs voor mij