De eerste verjaardag
Was jaren geleden
Wij schoten in de lach
Toen leraren voorbij reden
Het was jij, die ze zag
Wij stonden met de duim omhoog
Alles behalve droog
Langs de snelweg te wachten
Jouw verdriet wat te verzachten
Met kolder en de puberteit
Ze hadden je vergeten
Tot mijn grote spijt
Jouw mond wat slinks verbeten
Achttien jaar was je geworden
Nu word je wel wat ouder
Hebt tatoeages op je schouder
En volgt niet meer de borden
Hebt de regels afgezworen
Wil de mensheid niet meer horen
Eigenlijk, zelfs mij niet meer
Dat doet best een beetje zeer
Jij vermaakt je wel met al je vrienden
Omdat ze jouw hart veel meer verdienden
En vanavond moet ik bij ze zitten
Kijken hoe ze met je klitten
Verhalen horen over hun leven
Terwijl ik je niets meer kan geven
Dan een volle hand met oude verhalen
Zoals die keer dat we verdwaalden
Afgezet op het industrieterrein
Onze weg vervolgend met wat pijn
Op afgelopen schoenen en blaren
Maar niets kon de vreugde bedaren
Omdat wij, samen, vrolijk waren
Je krijgt een schilderij van eigen hand
Want ik voel het nog, die band
En hoop dat je verder gelukkig bent
Met de mensen die je kent