Hoeveel pijn doet het niet
begrepen te worden?
Hoeveel pijn zit er in die ene zin?
Jij mag niet leven
Jij bent het leven niet waard
Zoveel pijn in een zin
zoveel verdriet in een blik
Jij hoort hier niet
Je bent pijn waard
Nooit iemand die het zag
nooit iemand die het begreep
jij bent ons teveel
Jij verpest ons leven
tot het was te laat
tot het was pijn en verdriet
ik mag niet leven
ik ben het leven niet waard
toen werd alles anders
toen werd het haat
ik hoor hier niet
Ik ben pijn waard
nu zijn de gevolgen ernstig
nu zijn de problemen groot
ik ben anderen teveel
ik verpest een anders leven
Alles werd toen donker
alles was verpest
geen uitzicht in de toekomst
geen lichtje op mijn pad
Toen was alles hopeloos
toen was alles verloren
mijn leven stond op't spel
door zelfmoord nog wel
niemand die het merkte
niemand die er wat om gaf
haat op mezelf werd uitkomst
snijden in mezelf werd toekomst
alles ging toe anders
alles ging toen fout
stemmen overheersten
en ik, ik gehoorzaamde
het leven werd een gruwel
het leven wed een puinhoop
angsten elke dag
en dwang dag en nacht
de dwang om mezelf te doden
de om mezelf te snijden
niet verder willen leven
van niemand willen houden
de wil werd overgoten
de wil om verder te leven
stemmen in mijn hoofd
de angst dat ik er weer naar luister
nooit zal het overgaan
nooit zal ik genezen
nooit zal ik alles vergeten
voor altijd gekluisterd aan dwang