wil je echt weten wie ik ben?
mij goed leren kennen?
in het beukenbos ben ik die ene den
kan je daar wel aan wennen?
ik kan van alles over mezelf vertellen
maar aan woordjes heb je niet veel
ben net als ieder, een mens met huidcellen
en een gezonde lever, anders zag ik geel
echte vrienden weten wel hoe en wat
mensen dus zonder haat en nijd
vage kennissen heb ik zat
iemand leren kennen kost eenmaal tijd
vriendschap komt van twee kanten
zonder elkander met goud te behangen
een gevoel hebbend als bloedverwanten
en een kwestie van geven en ontvangen