gisteren avond,
tranen ontrokken
gedachten wegzwevend,
haren uitgetrokken
schrille schrik
erin gevangen
terug dat kind
gedreigt, bijna opgehangen
zwarte pijn,
zo'n verlorenheid
wiegend mijn,
terug mijn, angstigheid
moeder, 't mes,
weer 't gevecht
het is niet zo slecht;
'k was er aan gehecht
en nu,
weer gevangen
'k kan nie vluchten,
'k heb geen verlangen
wèèr een ander zijn
zestien september 2001