De man wil niet meer werken
Slechts mij nog wat beperken
In mijn vogelvrij bestaan
Zin om weg te gaan
Stippels op mijn weg
Maken dat ik dingen zeg
Als een twister in de maak
Hier een hand, daar een voet
Toch alles zoals het moet
Omdat ik nooit verzaak
De man wil niet meer werken
Slechts mij nog wat beperken
In de dingen die ik doe
Waarom, waar was je, en hoe
Met wie, door wat, en weer
Ik trek dit dus niet meer
Ik ben er wel mee klaar
Nieuw kleurtje in mijn haar
Het zonlicht in mijn hoofd
Niet van de vrijheid beroofd
Er zelf steeds weer voor kiezen
Mezelf er telkens in verliezen
Ik ga wel weer op zoek naar werk
Omdat ik liever mijzelf beperk
En alles wat nog volgen gaat
Gebeurd onder eigen Mandaat