Sokken blijven een rampenplan.
Met wat ik ook verzinnen kan,
Krijg het maar niet voor elkaar,
Ze bijeen te houden als paar.
Gaan de wasmand in als prop,
Komen los weer uit het sop.
Of nog erger, eentje zoek,
Zit in één of andere broek.
Heb van alles geprobeert,
Krijg het ze niet aangeleerd,
Niet van elkaar weg te lopen,
Tussen dekbedden en slopen.
Van degene die verdween,
Hoop ik dat ik iets verneem,
De andere helft staat buiten spel,
Want sokken gaan alleen per stel.