Kennis zonder rede,
Is als zinnen zonder snede,
Als een schreeuw zonder geluid,
een bruidstaart zonder bruid.
Kennis zonder rede,
Is als een sportclub zonder leden,
Als een begeerte zonder pijn,
Het is wel,
maar kan niet zijn.
Kennis zonder rede,
Ik heb het nooit vermeden.