Varuw.
Het gras kraakhelder,
Bevochtigd door de weerkaatsende majem.
Spiegelglad noch droog,
Kunststofzolen draaien weg.
Beheerste technieken vanuit het oogpunt bestuurt,
Zie daar een vernuftige jongeman,
Blonde krullen sieren zijn caput.
Inspanning geeft hem een rood varuw,
Kleur van dapperheid.
Wind blaast door boomtoppen,
Links, rechts.
Verend als elastiek,
Terug naar hun plek.
Spieren verbruiken massa's energie,
Adrenaline raast als bezetene door de aderen.
Elke beweging klinkt als een donderslag,
Bulderende over kilometers land.
Gevogelte stimuleren,
Zingen toe met mooie melodieën.
Onder hypnose geleid naar een andere wereld,
Waar alleen de ziel heerst.
Zwarte ruimte, alleen gedachten,
Kleine ruimte, geen angst.
Aannemen, kappen en scoren,
Geleerd van de beste.
Innovatief, conservatief.
één van hen valt af.
Ontplooien doel van verleden, heden en toekomst,
Aanvaardbaar verlangen om te presenteren.
Hier eindigt het gedicht,
Schicht niet.
Hoor de roep van velen,
Kniel voor hen
(Dit was eigenlijk bestemd voor het Nederlands Elftal tijdens het EK, helaas zijn ze uitgeschakeld.)