gebracht
naar deze plek
voel ik me vrij
zo helder, dansend door de weinige mogelijkheden
verlicht
door de zon
heb ik niks nodig
zo gelukkig, tevreden over de keuzes
zwart
is het gat
waarin ik viel zo snel
er was geen moment tussen te krijgen
geen moment om te denken
ik sta nog steeds recht op
maar overal is het zwart
duister, angstaanjagend
ik wil weg
opnieuw verlicht
weer door de zon
opnieuw een begin
waar ik heen kon
maar nu weet ik
dat ik belicht word door de zon
iets wat ik eerst niet weten kon
omdat het altijd al licht was geweest