De dag 06 juli 2008
Noorderster, hel en lichtend voorbeeld van een punt
die verdwaalden leid in hun zoektocht naar het verlorenen.
Men kan het zien, haast voelt men haar gloed,
bijna aanraken zelfs, de betoverende fonkeling,
zo dicht…….. en toch zover.
Waarom moest jij mijn noorderster zijn?
Horizon, mijn scheidingslijn tussen droom en wereld,
verzamelplaats van intieme denkmomenten.
Ginder vertoeven in je armen, de zon zien ondergaan,
keer op keer het honingzoete geluk proeven,
zo dicht…….. en toch zover.
Waarom moest jij mijn horizon zijn?
Vrijheid, de brandstof van een vogel in zijn vlucht,
het woord dat wolkjes draagt aan de hemel.
De onbezonnen, ongekende zaligheid van je kus,
het sprietje zon dat mijn denkbeeldkerker verlicht,
zo dicht………. en toch zover.
Waarom moest jij mijn vrijheid zijn?
Van hieruit is alles anders, de klanken en kleuren van het spel,
gelijk tv kijken van buiten het raam, op een ijskoude straat.
Ik de licht aanraker van ginder, de horizon bedenker,
ontwerper van ongebondenheid, jij mijn geliefde,
zo dicht……..toch zo ver.
Mijn Noorderster aan de horizon die steeds in vrijheid schijnt.
Noorderster gevoel