Hard getik van de regen
Op de rode tegels van het terras
Een vergeten T-shirt
Wappert aan de waslijn
De wind giert over het gazon
Een bloempot is omgewaaid
Eenzame kinderspeeltjes, drijfnat
Naast een barbie in het gras..
Een bliksemschicht tekent af
in een donkergrijze hemel
Nooit heeft de tijd zo stil gestaan
Een meisje met bruine krullen kijkt uit het raam
Zoekend naar haar barbie, denk ik..
Een verzopen kat miauwt bij de voordeur
Het kattenluikje is dichtgetimmerd
Een oude vrouw in ochtendjas
laat haar binnen
En kort voor ze de deur weer dicht doet
Laat ze haar blik vallen op een silhouet in de verte
En hier sta ik
Terwijl de regen langzaam minder wordt
en een klein stukje van een blauwe hemel
zichtbaar wordt
Ik adem de frisse geur van net gevallen regen
op het droge gras
zonnestralen betasten mijn koude huid
Het meisje met de bruine krullen
rent naar buiten en vindt haar barbie
doorweekt en eenzaam op de grond
Ze fluistert iets en haar ogen staan vol blijdschap
Als een oud geluk dat werd teruggevonden
Vrolijk danst ze weg als een blaadje op de wind
En met een glimlach
kijk ik haar na.