Sierlijk grote bloemen getrokken,
door een oude hand.
Een beetje bibberend,
dat wel.
Dan kwam het gezichtje op papier,
zo jong, zo glunderend jong.
En toch, kwam daar, één trek.
Juist díe ene trek,
die maakte het, zo anders!
Een meisje van 76,
neen, een oude vrouww van 16 jaar.
Gevangen in herinneringen,
gevangen in haar jeugd.
junie 2001