Jij bent altijd heel vrolijk, elke dag weer
Je hebt alles over voor de baas, maakt niet uit wanneer
Niets is te gek bij jou en alles kan
Met jou heb ik een bijzondere band
Toen ik het moeilijk had maakte jij mij aan het lachen
Ondanks ziekte van je vrouw bleef je glimlachen.
Totdat ik zag dat ook jij niet lekker in je vel zat
Maar jij maakt alleen het af met ‘ach kou gevat‘
Toch voelde jij ook dat het niet zo makkelijk gaat
Lange weg naar de artsen van komen en gaan
Een kwaadaardig tumor, blijkt na vele testen
Ik voel verdriet en pijn, want jij bent een van de besten.
Maar je laat je niet kisten en bent nog steeds optimistisch
Ondanks alles ben je ook absoluut niet egoïstisch
Jij maakt je meer zorgen over je vrouw
Waaruit blijkt dat je ontzettend veel van haar houdt.
Dit is geschreven voor Gerard Uiterwijk op 20-02-02.
Op papier kan ik mijn gevoelens beter verwoorden
Daarom beste collega ik wens jou en je gezin heel veel sterkte.