Open droom
Ik vind mijzelf in een doos,
die verstopt ligt onder mijn bed.
en iedere keer als ik geslapen heb
wordt de doos een beetje voller.
De doos bezit mijn dromen,
die ik verbruikt heb ik mijn slaap.
De dromen in die doos,
zijn de gebroken dromen van de nacht
Iedere keer als ik wakker word,
is een ontwaking uit een coma.
ik herinner mij niets meer van de nacht,
en de sprookjes uit mijn dromen.
Ik glijd daarom iedere morgen uit mijn bed,
zodat ik kan gaan kijken in mijn doos,
Voorzichtig til ik de deksel omhoog,
en word verleid door de droom van gisteren.
Maar mijn dromen zijn slechts losse delen,
een gang van verdwaalde stukken fantasie
die ik probeer te omschrijven op papier,
zodat iedereen mijn droom meemaken kan.