Dansen om de wereld te vergeten
Ik zocht afleiding,
alles was goed
En toen mijn kans kwam,
doorbreken met dansen
greep ik die met beide handen aan
Opgaan in de muziek
snelle, statige bewegingen
Een flexibel lichaam
dat alles toeliet
pijn negerend
Denkend aan m’n gewicht
stoppen met eten
Het ritme van het nummer
blijvend in mijn hoofd
Pijn, honger, agressie: dansen
Ik sloot mijn ogen
dacht aan niets anders
dan weggedragen worden
door het ritme van de muziek
Dansen boven liefde,
leven en werkelijkheid
Ik verkoos dansen
boven iemand die me begreep
die mijn ellende kende
Je had me niet moeten
doorgronden, niet moeten
laten gaan…
Dansen om de pijn
en de waarheid te vergeten
Het is jouw schuld