Jeetje, wat ben je mooi
Hier is mijn gouden kooi
Ik sluit de deur voor angst
Want alleen zijn duurt het langst
Ik ga wel door met leven, hoor
Weet, met jouw kracht, ga ik ervoor
En je moet wel blijven zingen
En schrijven, van die dingen
Die je nooit meer zult beleven
Ik heb je toch een droom gegeven
Wat wil de schoonheid nog meer
Vliegen, nog een laatste keer
Dat kan echt niet hoor
Daar leven wij niet voor
Maar ik heb een gat ontdekt
Waar de liefde is doorgelekt
Wat mij wenkt, en roept, en hoort
Ik heb de vrijheid aangeboord
En terwijl jij een grijze vlinder zoekt
Heb ik een reisje voor mezelf geboekt
Ver vooruit en in mijn stoute dromen
Ben ik daar al, met hem, aangekomen