(Voor mijn lieve collega. die helaas te vroeg is gestorven)
Magere Hein slaat met zijn zeis
Een willekeurig leven
Nors rukt hij het ritme uit het hart
Moet zijn slachtoffer zich overgeven
Hij roept niets is eerlijker dan de dood
En zuigt de adem uit het leven
Magere Hein slaat willekeurig zijn zeis
Vergeet hen, die ’t leven niet willen beleven
Vrees niet, mijn kind, u bent niet in nood
Wordt zijn slachtoffer weggedreven
Met de nabestaanden vol verdriet
Moest het leven van haar wegzweven
Magere Hein sloeg met zijn zeis
De kracht uit haar gestel
Rukte het ritme uit haar hart
Hij was voor haar te snel
Niets is voor hem eerlijker dan de dood
Voel ik onbegrip voor zijn spel
Willekeurig sloeg hij zijn zeis
Bekruipt mij kippenvel
Vertelt hij haar, ze is niet in nood
Dit leven was slechts een hotel
Alle nabestaanden vol verdriet
Zeggen nu te vroeg vaarwel