De wind brengt mijn takken in beweging
Wil dat ik een lied voor je zing
Over de liefde en de haat
Over de goede en de slechte daad
Wat wil je,mens, dat ik je vertel?
Verhalen over hemel of over hel?
Over stormen en onweer,
Die mij teisteren keer op keer?
Of over vogels die nestelen in mijn takken
Over spechten die in mijn bast hakken?
Of kevers die aan mijn bladeren vreten
En joggers die in mijn schaduw zweten?
Of heb je liever dat ik zwijg
En stil ben tot de kleinste twijg
Zodat je kunt genieten van de rust
Waardoor menige stress wordt geblust?
En komt eens de dag dat ik niet meer voor je zing
Dan kom je toch zeker voor mijn kinderen in het geding?
Zodat ook zij daar eeuwen kunnen staan
Of laat je de vernietigingsdrang van de mensheid maar begaan?