in het leven heb je toppen
maar ook dalen
je gevoel kan je zomaar ergens droppen
je hoort te slagen en niet te falen
blijdschap en geluk
je doelen kunnen niet meer stuk
pijn en verdriet
ook dat bespaart het leven je niet
van hier naar daar
van ginder naar weet ik veel waar
zwart of wit
geen tweede kans, geen dubbele zit
koel en beredeneerd
welbesproken en geleerd
gevoelig en impulsief
levenswijsheid zonder unief
altijd vooraan in de rij
meestal opgewekt en blij
stil en onzeker achteraan
daar is waar ik al altijd heb gestaan
nooit eens echt aan de overkant
tussen de twee zit dat gevaarlijke drijfzand
geen voet kan ik vooruit
dus is het hier dat ik mijn boekje sluit
-GHM-