Dag lieve poes,
Soes soes soes,
Wil je soms wat lekkers snoepen,
Want waarom ben je anders zo aan het roepen?
Wat lig je nu op je rug te spartelen,
of op onze grote bank te dartelen?
Dag lieve poes,
snoes snoes snoes
Ach, ik weet dat ik je eens moet missen
Die dag komt beslist hard aan
Dan moet ik je laten gaan
Maar kijk nu nog maar even naar de vissen
Dag lieve poes,
roes roes roes
Beloof je me dat nog even bij me blijft
Dat je nog eenmaal met je kopje tegen me wrijft?
Dag lieve poes.
does does does
Ga nu maar weer lekker slapen
Want je zit alweer zo druk te gapen
Och, wat kan een mens toch zo gelukkig zijn
Met zo’n lieve poes, fijn fijn fijn
Dat kleine, tere wezentje altijd om me heen
Ik wil nu niet weten dat ik straks om je ween
Dag lieve poes,
proes proes proes
Ik hou van je gezelschap en gespin
Alleen al dat je er bent, dat geeft het leven zin