Hymne voor de doden
die tot leven komen
tijdens de gesprekken op de thee.
maar niets dan lof
over het verscheiden
van de man of vrouw.
Een foto op schoorsteenmantel
of dressoir
roept vervlogen dagen op
In een zilveren lijst tentoongesteld
zijn zij voorgegaan
in de dood
waar de materie niet geldt.