*Terugvinden
nu,
In een schulp gekropen
dieper in de punt dan ooit
ziet iemand dat stukje
wat nog zichtbaar is?
daar,
dat kleine puntje
waar die scheur is,
op de zwakke plek
van die dikke muur
of
zal ik er zelf uitkomen
met kruipen en schuiven
moet het lukken, anders
gaat niets zo goed verder
eigenlijk
moet ik zelf sterk zijn,
niet terugkruipen uit angst
voor nog meer verdriet,
zoals telkens is gebeurd
eens,
zal ik eruit komen,
met of zonder hulp
het zal me lukken
om weer mezelf
terug te vinden!