Verlichtingsverschijnsel van fotonen
Je plukt de avond, ook de nacht;
Wanneer de dagbelijdenis jou zal tonen
Voor wie de wereld kleurrijk dacht
Zal jou immer willen klonen;
Door twinkelingen voortgebracht
Jij vuurtoren, wie wil jou onttronen?
Jouw passend wattage verzacht;
Zo schemering de dagen doet belonen
Die positief geladen stralende bloemkorset
De invalshoek met blijde belichtend;
Reikend van infrarood tot ultraviolet
Almaar je spectrale vuurpijlen richtend
Een bloesemregen uit het hemelbed;
Zo zonovergoten de kloven dichtend
Uit duisternis verheven tot sterballet
Voor helikopterviews nimmer zwichtend;
Tot jouw lichtshow richt zich elk gebed!