ik zie
de regendruppels vallen,
de zon langzaam verdwijnen
achter de donkere wolken
ik zie
een clowntje zonder paraplu
die loopt in de regen, alleen
zonder gezelschap of plezier
ik zie
de uitgelopen make-up
van de regen of de tranen
dat is mij niet bekend
ik zie
een gebroken glimlach
als het clowntje mij aankijkt
met die felblauwe ogen
ik zie
wat niemand anders ziet
de pijn en het verdriet
verscholen in de diepte
ik zie
omdat ik niet blind ben,
door dat masker kijk
zonder te ontkennen
ik zie
nog steeds niet goed
wie dat clowntje is,
weet jij het misschien?