Ben je bedroefd?
Nee, ik ben verontwaardigd...
over de manier waarop jullie ermee omgaan
even stil zijn
een paar seconden....
o, de melk is op, even nieuwe halen
gaat dat zo makkelijk bij jullie?
Of zijn jullie al zo vaak iemana verloren
dat het geen pijn meer doet?
Ik voelde het aankomen,
dichterbij
en nu
alweer voorbij?
(ik heb net te horen gekregen dat er een vriendin van mijn vader en moeder is overleden, het doet me pijn, ookal kende ik haar niet eens...)