U hoort het wel vaker: "ik verveel mij zo", van uw kind
Zeker in vakantie-tijd, is het zo dat hij/zij dat zo vindt
Tsja, die moderne tijd heeft zo z'n nadelen
Vroeger konden ze altijd leuk buiten spelen
Maar die mogelijkheid verdwijnt gezwindt
*
De computer, tv en vergelijkbare zaken
Liggen anno: voor het oprapen
Maar zelfs kinderen merken al
Dat is niet altijd zo'n leuk geval
Soms moeten ze er zelfs van braken
*
"Ik verveel mij zo", is een kreet die uw hart kan breken
Je zou je zo wel op alle verantwoordelijken willen wreken
Want onze wereld is voor hen dichtgetimmert en volgebouwd
Nergens kun je nog écht spelen, dat is hartvochtig en koud
Het is over en uit, alles is beklonken en al bekeken
*
Een afgezaagde speelplek, hangplek voor de jeugd
Gecontroleerd daar zijn is niet iets dat hen verheugt
Big Brother 'watches' echt alles wat je ook maar doet
Dat brengt apathie met zich mee, en lijkt mij niet goed
En een blik in de toekomst brengt ook al niet veel vreugd
*
Met de kreet: "ik verveel mij", kun je dus niet altijd wat
Je verzint iets in 'paniek', want het gezeur ben je zo zat
Als het je al lukt is vreugde en rust maar van korte duur
En dan loop je eindelijk met je fantasie tegen de muur
Het gejengel is niet meer te stoppen, je staat zo pat
*
De maatschappij anno nu biedt een scala aan voordelen
Maar het is wel gedaan met het buiten spelen
Dat is iets van vroeger, uit grootmoeders tijd
Maar ik zeg u: "'t is tóch dat men daar onder lijdt"
Geen wonder dat juist kinderen zich nu meer gaan vervelen !
*
Flipper