Ik heb bij opa een kaarsje gevonden
een kaarsje met een vlam
Die in zijn jonge jaren krachtiger is geworden en daarna gestopt is met groeien.
wat plaats gemaakt heeft voor een onzichtbaar schildje wat eromheen is gaan bloeien.
die beschermd het vlammetje en staat voor vertrouwen, geborgenheid en geluk.
zolang deze gekoesterd blijft want ook deze kan stuk.
bij opa is het schildje altijd heel gebleven en het vlammetje blijven branden.
tot hij in een vervelende situatie belandde, het werd moeilijker en koste een hoop kracht.
het schildje scheurde in tweeën en kreeg niet meer de kans om te helen.
het vlammetje werd minder en ging bijna doven.
maar een ding wil ik blijven geloven..
heel daar in de verte in het donker.. daar blijft eeuwig nog wat geflonker, wat ons altijd aan onze opa doet blijven herinneren.
Dag lieve opa..