het begon als een normaal schoolgaand kind.
maakte zich totaal niet druk.
om wat een ander van haar vind.
tot de dag dat mensen haar gingen vergelijken.
met het soort dat mooier is.
waardoor zij zichzelf anders ging bekijken.
broodje minder hier iets minder daar.
ze zou leven voor de weegschaal.
iedereen vond haar te zwaar.
voor iedereen hield ze het verzwegen.
totdat de mensen het door begonnen te krijgen.
dat zij na elke pauze over stond te geven.
mensen gingen over haar praten.
ze werd nageroepen als lelijk.
want een onzeker meisje kun je niet met rust laten...
de vetrouwens persoon verklaarde haar voor ziek.
en het duurde niet al te lang.
of ze werd opgenomen in een kliniek.
maar over een eetstoornis werd niet gepraat.
en omdat te veranderen.
was niets bij gebaat.
ze hadden het alleen maar over ander gedrag.
want daar hadden hun last van.
kotsen was wat niemand zag.
de kilo's vlogen eraf.
maar nu is ze weer van voor af aan.
de rede waarom ze over gaf.
ze vind zichzelf weer veel te zwaar.
haar angst om aan te komen.
lijkt voor de begeleiding geen bezwaar...