Dag klein manneke
Ons manneke zo klein
Al was ik pas 3 maanden zwanger
Toch zal je in gedachten
Altijd bij ons zijn
Jij mocht hier niet komen
Jij kon niet in je levens jasje hier wonen
Maar in gedachten ben je bij ons
Heb je een plekje in het hart van ons
Heb je het een beetje naar je zin daar
Op die mooie wolk van je
Zijn de opa's en oma's gek op jou?
En ben je niet boos op me, nou?
Ben je ook zo een boefje
Net als je twee broertjes
Ben jij ook zo een dondersteen
En maak je lol met iedereen
Op een dag komt mama weer bij jou
Maar weet dat ik nu al heel veel van je hou
Want al heb ik je niet in mijn armen
kunnen houden
Je moet me vertrouwen
Dat als ik zeg
Ooit, in het hiernamaals kruis ik jou weg
Het is niet erg dat je hier niet kon blijven
Vanaf nu hoor je bij ons gezin
Een gezin met zijn vijven!
Dag Jip
tot ooit