Geniet eens wat vaker van de kleine dingen om ons heen
Het leven kan dan zo veel mooier zijn
Geniet eens van een veulen dat dartelt in de wei
Een hommel die om een bloem heen zoemt,
Of is het toch een bij?
Het zonnetje wat door de bomen schijnt
Het sneeuwklokje wat in de kou omhoog kijkt
Schenk eens iemand een mooie glimlach
Dan heeft die ook een leukere dag
Sta eens stil op een heldere nacht
En kijk eens naar al die sterren pracht
Geniet eens tijdens regen van een regenboog
Denk niet constant, word het nou nog eens droog
Geniet eens van de dingen zoals ze zijn
Een aai over je bol, een klopje op je schouder
Dat is ook heel fijn
Denk toch niet steeds wat zijn de kinderen druk
Kijk eens naar hun onbevangen geluk
Mopper niet als het herfst word om je heen
Geniet van alle kleuren en veranderingen
Dan kom je er zo doorheen
Kijk eens naar de goede dingen in de mensen
Niet alleen naar de slechte
Want geloof me als ik zeg
Dat is voor jou ook het beste
Stuur iemand zomaar eens een kaartje
Of een handgeschreven brief
Zo zeg je op een verkapte manier
Ja, ik vind jou lief
En geniet dan eens van wat er terug komen zal
Is het maar 1 reactie
Denk dan het begin is er al
Geniet van de kleine dingen
Geniet steeds weer
Zo merk je aan het einde van de dag
Ja ik geniet steeds meer