herinnering aan onze overledene
ze komen elk jaar weer
dan voelen wij weer even
het gemis van hun leven
zo denk ik ook
vol liefde aan mijn ouders terug
zij waren de goedheid zelve
eenvoudig maar zeer liefdevol
mijn schoonvader was streng
en soms koppig
dat erfde mijn man
maar ook een harde werker
mijn moeder stierf vorig jaar
op 20 september
mijn vader veertien jaar geleden
op 27 september
nog steeds voel ik het gemis
omdat zij ons zoveel liefde gaven
op een eenvoudige manier
zoiets vergeet je immers niet
ook aan de tijd van vroeger
bij mijn schoonouders denk ik terug
paapgooien of een kaartje
dat was daar in tel
mijn schoonmoeder leeft nog
maar zegt bijna niets meer
ze staart meestal voor haar uit
ik mis de tijd van vroeger wel