Momenteel ligt een of andere Huizinga weer onder vuur
In 2009 wordt het openbaar vervoer namelijk veel te duur
Dan zijn klaarblijkelijk reeds nu al den raapskes gaar
Zelfs het CDA ziet hierin toch nog wel enig gevaar
Maar zal zich snel laten overtuigen en dan wordt het zuur
*
Men wil de burgers o zo graag de autootjes uit
Maar tsja, met het ov komt men niet zo goed vooruit
Aansluitingen, reistijden, tarieven... het loopt niet goed
Eigenlijk weet in Den Haag niemand hoe het nu eens moet
Dus verhogen ze weer eens wat tarieven van weersomstuit
*
Nationaliseer o.a. het openbaar vervoer
Dan ben je verlost van alle geouwehoer
Laat de prijzen daarna zakken naar betaalbaar niveau
Als ik de baas was wist ik het wel en deed het zo
Het interessert ze klaarblijkelijk nu geen ene mallemoer
*
't Is jammer dat ze immer en altoos nooit verder geraken
Dan weer eens een plukze maatregel uit te braken
Er moet geld komen op de plank, door middel van vervoer
Alles moet financieel gedekt worden zegt men stoer
Maar met dit soort manieren zal het ov altijd goed verzaken