jij ligt te slapen
rustig en stil
dan komt je droomprins nader
kust je wakker
je gevoelens veranderen terstond
je droomprins
neemt je in zijn armen
en wil jou met zijn liefde verwarmen
het lijkt een sprookje
maar in sprookjes geloof je niet meer
hoe knap je prins ook is
hoeveel liefde hij ook bezit
hieruit blijkt weer
hoe ouder je wordt
hoe veel meer je fantasie
in je dromen werkelijkheid wordt
sprookjes eindigen
allemaal zo mooi
maar de werkelijkheid
is vaak anders
(dit gedicht heeft op niemand betrekking
ook niet op mezelf)