Wel, ik wil hier niet verhalen
Dat we niet van sommige jeugdactiviteiten mogen balen
Zorg is er over bepaalde groeperingen best wel terecht
Maar bedoelen kinderen van onder de tien jaar het slecht
I.p.v. groene natuur worden ze toch onder beton vermalen
*
Vroeger was alles beter wordt er nog wel eens gezegt
Maar, van sommige zaken is dat ook nog waar, ja écht
Toen kon je nog als kind spelen in een groene wei
"Ga nu gauw zég !", Dat is er nu niet meer bij
Als je naar een grasspriet kijkt wijst men je al terecht
*
In steden is geen ruimte buiten meer voor de jeugd
Geen veilig buiten meer is iets dat velen niet verheugd
Met kunstmatige speelplekjes doet men nog een laatste zet
Maar daarmee wordt de jeugd ook niet echt gered
Dus zeg niet zomaar dat de jeugd niet deugt
*
Projectontwikkelaars, maar ook de gemeenteraden
Zullen de toekomst van uw kroost gaan schaden
Ruimte buiten is voor woning- of andere bouw
En zij zitten daarover echt niet in de rouw
Ge zult straks alleen nog in een betonomgeving waden
*
Kinderen groeien noodgedwongen te veel binnen op
Zeker dus in steden en wat daarop lijkt, is dit een strop
Noodgedwongen zitten zij dus thuis voor den tv of pc
Het echte buitenleven maken zij alleen nog maar mee,
Als zij met pa en ma op vakantie gaan, wat een flop !
*
Deze ontwikkeling doodt ook hun creativiteit
Die geraken zij wellicht niet 100% helemaal kwijt
Het daarmee iets doen op een andere manier
Geeft soms idd. ook best weleens plezier
Maar het échte werk is gebeurt zeg ik u tot m'n spijt
*
Ik wil met dit alles niet zeggen dat de jeugd hiermee
Ontslagen is van alle verantwoordelijkheid, holadieee
Neen, zij hebben ook verantwoordelijkheid idd, te nemen
Maar zij krijgen door minder speelruimte meer problemen
Zorg voor ruimtes buiten op een groene en frisse stee !
*
Flipper