op die woensdag
kwam een jongen van
bijna dertig in jacquet
om zijn meisje van dertig
voor altijd op te halen
zij droeg haar zelfgemaakte
witte jurk met een lach nam
ze de bos bloemen aan om
via het altaar samen
dit avontuur in te gaan
prachtige foto’s herinneren
aan die dag toen, waar
kleine kinderen nu zelf
opa’s en oma’s zijn
er rustte zegen op hun
zij bewerkten het land
hoedden de dieren
koesterden het leven
lieten dit aan zij die
nakomen zien en beleven
toen ik het deed zij zei
heb ik er nooit bij stilgestaan
om deze vijftigste verjaardag
te mogen ervaren
op naar de volgende verjaring
17SEP2008 2205