Adam & Eva
----------
eerst kwam Adam er aan
maar dat maakte Hem niet zo blij
dus om niet alleen te staan
kreeg hij er dan maar Eva bij
een rib heeft hij ervoor gegeven
terwijl hij ongestoord lag te pitten
want in't paradijs alleen te leven
dat zag hij helemaal niet zitten
ze hadden het goed in't paradijs
al verveelden ze zich wel rot
ze hadden zowat alles, behalve ijs
en dat maakte vooral Adam zot
en telkens hij naar de Eva keek
voelde hij 't kriebelen van onder
Eva beet in de appel en bezweek
van God kregen ze ferm op hun donder
ze hadden gezondigd, werden verstoten
met als enig huisdier een slang
het arme dier had niet eens vier poten
was wel iets meer dan vier meter lang
en dan, zo'n negen maanden later
Eva voelde zich totaal niet goed
't werd een bevalling onder water
en gelukkig was 't toen net geen vloed
na de ene kwam ook de tweede zoon
en den Adam voelde zich reuze fier
die kleine leek op hem als was 't een kloon
en 't werd een feest, maar zonder bier
en dat zouden dan onze voorouders zijn
tenminste voor wie 't kan geloven
maar 'k doe hier steeds mijn hersenen pijn
ik kom het wellicht nooit te boven
twee zonen zijn er toen geboren
behalve Eva was er geen enkele vrouw
probeerden ze hun moeder te bekoren?
bleef zij dan hare Adam niet meer trouw?
een dochter heeft Eva nooit gekregen
noch van Adam, noch van haar zonen
of heeft de bijbel ons wat verzwegen?
wil dat boek ons niet alles tonen?
'k geloof al lang niet meer in God
noch in de hemel, noch in de hel
misschien verklaren jullie me zot
maar voor mij is 't leven gewoon een spel
dus laten we leven en laten leven
nu het net nog even kan
laten we het beste van ons zelve geven
en na de dood, dat zien we dan.