de Kamerklok
Sluit je ogen
Zie, een leeg, groot vierkant
De zijkanten van het vierkant, ook wel muren, zijn wit
De bodem, ook wel vloer, bedenkt met eikenhout parket
De klok tikt
Daar in de hoek recht voor je een salontafel
Een tafel van hetzelfde hout als het parket
Aan de twee aangrenzende muren een zwarte bank
De klok tikt
Helemaal naar d eandere kant, de hoek er tegenover
Een mand, een hondenmand
Naast een grote kamerplant
De klok tikt
Aan de twee nog lege muren een schilderij, groenig, bosachtig
Aan de andere een klok
De klok tikt
Terug naar de mand, zag je haar daar trouwens in liggen?
Ze is verlamd, sinds eergisteren
Vanavond heeft ze een afspraak, ze krijgt een spuitje
Om 6 uur
De klok tikt