In den ouden keuken is het knus en fijn
Op het ouderwetse houtfornuis pruttelt den Capucijn
Buiten guurt de wind, maar den schoorsteen rookt
Ondanks den herfstregen, wordt er binnen gezellig gekookt
Ach, en wie is nu van dit geschetste tafereeltje chagrijn ?
*
De zomer lijkt voorbij, het weer is guur
De zomergroenten worden ook al weer duur
Sint Maarten en Sinterklaas zijn er alweer snel
In een vloek en een zucht halen we den kerstdagen wel
Dan is het alweer 2009, een nieuw jaar, rein en puur
*
Bij den open haard gaan wij ons met iets warms verblijden
Verlangen we daarmee soms weer terug naar vroegere tijden
Op 't fornuis pruttelt ook nog den oude koffiepot echt mee
Gezelligheid, dat is buiten slecht, maar binnen heel tevree
Jammer dat ik u allen nu met het einde moet kastijden !
*
Flipper