Ik mis jullie
Telkens als ik om mij heen kijk
regelmatig dezelfde schrale leegte voel
dan mis ik jullie handen steeds vaker
op mijn schouders, om mijn lichaam heen
verlangend naar de bevestigende woorden
die ik van mijn ouders zo had gewenst
trots die alleen jullie zo hadden kunnen voelen
zeer liefdevol gedrapeerd om mijn ziel
ik mis jullie ogen die met mij praten
mij begeleiden bij onbekende wegen
en mij vol onvoorwaardelijk vertrouwen
loslaten wanneer ik er klaar voor ben
als ik achter mij kijk en voor mij kijk
mis ik jullie gezamenlijke aanwezigheid
als mijn ouders die julle altijd zullen zijn
ook al is jullie lichaam niet meer hier