Mijn kleindochter
Ik verdwaal
in de ogen van haar.
Peinzend kijkt ze me aan.
Pakt mijn hand
als ik bij haar ga staan.
We hoeven niets te zeggen
ze kijkt en lacht
naar mij.
Mijn kleindochter
zo dicht aan mijn zij.
Vier jaar
en ze kent mij
als geen ander
en wilt niet
dat ik verander.
We maken grapjes
en trekken gekke bekken.
Maar dan moet
ik naar het ziekenhuis,
ze kijkt me aan
ze pakt mijn hand,
en zegt;
Oma als je beter bent,
ga ik met je
naar het strand!
Ik verdwaal
in de ogen van haar,
en weet..
zo klein als ze is;
Ze staat altijd
voor me klaar.