Totaal geknutseld en gecategoriseerd
de zwerver is voor mij in het bushokje gaan zitten
om het hokjesplaatsen te bevorderen
groet hem, hij zonder naam en tijd
de tijd plakt gele post-its op mijn te dure jas
om niets te vergeten, vooral mezelf niet
eigenbelang zit verankerd in de ogen van
de maatschappij en al haar eigenaardigheden
mijn spiegelbeeld spreekt in te grote ramen
vol make up en chirurgische ingrepen
witte rechte tanden en haren gekamt
vechtend tegen de tijd.