Mijn nieuwe baan
Vandaag is een nieuw leven in mij geboren
Als een baby die voor het eerst daglicht ziet
En naar de wereld kijkt met nieuwsgierige ogen
Hij heeft het oude verzwolken
Maar opgeslagen bij zijn geschiedenis
Zodat zijn baasje aan zijn halsband kan zien waar hij vandaan komt
Onzeker voel ik me wel
Het lijkt wel of innerlijke ogen van collega's mij stiekem begluren
Terwijl ze mij niet aankijken
Weten ze alles wat ik doe
Toch heb ik moed
Omdat ik weet dat zelfs de moeilijkste order
Overwonnen kan worden
En kan ik zegevierend mijn kluif aan het einde van de maand ophalen