ZOMERGEVOEL
De klok is weer 'n uur vooruit
en de lucht
hangt weer vol beloften
zinderend soms,
prikkelend, statisch en geladen.
De zon verwarmt en straalt door
tot diep in m'n binnenste
waar zijn stralen
zich vermengen met de mijne
Zomer, lucht en water
een voor een
of allen tezamen
vormen zijn 'n gelukkige harmonie.
Ik ontwaak uit mijn slaap
mijn geest is rijp
voor de dingen
die de zomer te bieden heeft.
Alles wordt lichter,
de rokjes worden korter
mijn gevoelens worden zwoeler
alles is weer mogelijk
als je gelooft in de zomer.
De dagen zijn lang en de nacht
wordt 'n verlengstuk van de dag
en de dag van de nacht.
Leven, zijn, delen en lachen
zijn de zaken die de zomer
maken tot wat de zomer is.
Nooit zal ik vergeten
de dagen en nachten
die ik heb gekend
samen in de zomer
de jeugd gaat niet voorbij
de dood slaat beschaamd
z'n ogen neer
Alleen het ware leven
heeft 'n kans om te bestaan
om te overleven
en gelukkig te zijn,
net als de zomer.
David S