1984 G.Orwell.
We lopen we doen
werken in goed fatsoen.
Achterdochtig is de staat
Onze pin onze sim
controleert ons gezin.
De satelliet registreert
de bank volgt ons krediet
ook de belasting vergeet ons niet.
Waar kan ik schuilen in deze digitale tijd
Het zijn de gedichten
waarmee ik de werkelijkheid ontwijk .
‘t is voorspeld in 48
de wereld wordt een open deur
niets kan zich verstoppen
achter geen enkele kleur of geur.
U laat u leiden door een groot gevaar
uw persoonlijke vrijheid is niet meer daar .
Hij weet hij ziet hoe u zich consumerend beweegt
het spoor is helder de weg is breed.
De moderne mens is niet langer vrij.
Slechts een robot, een nummer
in deze consumptie maatschappij ………………..