Ik heb het gevoel dat ik niets kan doen
toch heb ik genoeg te doen:
de afwas, mijn huiswerk, boodschappen.
Ik voel me net een mime-speler,
zoveel ruimte en nergens waar ik heen kan
Ik heb dit gevoel van machteloosheid, omdat ik niets kan doen aan de ellende en verdriet van anderen.
Pas als ik hun ellende en verdriet zie, dan merk ik pas hoe gelukkig ik zelf eigenlijk ben!
Gelukkig zoals mijn leven is, maar tegelijkertijd voel ik me ellendig omdat niet iedereen mijn goeie leventje heeft....
Bij ellende denken de meesten snel aan oorlogsgebieden, maar kijk maar eens dichter bij! Ellende is ook een stuk dichter bij te vinden!
Nederland lijkt rijk, dat is het zeker op economisch gebied!
MAAR is Nederland ook zo rijk op het emotionele vlak????!!