al wat ik voel in mijn omklemde zon
het eindeloze stralen van een stalen bal
die gloeiend rollend wangen tranen laat
en veelzijdige vlammen schermt
verbrande wijzende kindervingers
net geen roet
't scheelt niks
al wat ik voel
geen
het stijgt op tot het niet meer waarneembaar is
vreedzaam vult het de lucht en laat het licht brullen
het regent stofwolken in dikke dekens
het regent puinhopen en ondergeschoven kindjes
het regent in stilstand de wegen ver-rivieren
vandaag vordert het verder niet
gestokt is de groei
gegroet is degene met hoop
degene met vuur
geen weer is hier lekker
geen bui ongepast
geen stilte bedonderd
geen schreeuw onderdrukt
het is een vallen zonder opstaan
een permanent liggen