het valt niet mee als je wat wilt
het is me om het even wat
maar ach, je hebt je d'raan vertilt
en je zit zomaar aan de lat
besluit je bij gebrek aan hulp
'k verberg me veilig in m'n schulp
een man verloor eens alle hoop
want o, het stormde in z'n glas
waarin hij bijna toen verzoop
't was maar een kleine waterplas
hij zei: ik heb geen lef, want ach
'k maak van een scheet een donderslag
ga toch es lekker op je bek
want heus, ze schieten je niet lek
ga toch es lekker op je bek
man dat is helemaal niet gek
als beren broodjes smeren, zijn
ze lief, onschuldig en niet kwaad
zo gaat een oud kinderrefrein
denk niet dat het altijd zo gaat
soms staan ze midden op je pad
en nou, dan heb je 't wel gehad
daar staan weer midden op de weg
die beren, vraag me niet waarom
ze luist'ren niet naar wat ik zeg
en lijken eng, maar ook wat dom
maar hoor; zo dom zijn ze toch niet
ze heffen aan het volgend lied:
ga toch es lekker op je bek
want heus, ze schieten je niet lek
ga toch es lekker op je bek
man, dat is helemaal niet gek
wat 's de moraal van dit verhaal
nou; iets als durf je eig'lijk niet
en gaat dat met je aan de haal
dan heb je altijd nog dit lied
want wil je ja, maar doe je nee?
zing dan maar deze woorden mee:
ga toch es lekker op je bek
want heus, ze schieten je niet lek
ga toch es lekker op je bek
man, dat is helemaal niet gek